Familie Ave
Website

Dagboek 

 

Juli 2017

Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van Nori hebben Opa en Oma samen met Nori een stedentrip gemaakt naar Parijs. Dit omdat het op het verlanglijstje stond van Nori en de Eiffel toren moest en zou beklommen worden.

Vrijdagochtend 28 mei heel vroeg vertrokken en rond 12:00 uur aangekomen in ons prachtige hotel dicht bij de Champs Elysee.
Dicht bij het hotel hebben we eerst geluncht in een Sushi restaurant om daarna een wandeling te maken richting de Seine, en vandaar langs de Seine richting de Eiffel toren alleen maar om te zien hoe deze eruit ziet als je hem van dichtbij bekijkt. Daarna weer terug naar het hotel om in te checken wat wel gepaard ging met een aantal kleine misverstanden die later wel weer opgelost zijn. Leuk hotel met s'middags gratis drankjes en lekkernijen.
Het weer heeft ook meegezeten en we hebben genoten van een aangenaam temperatuurtje.
De volgende dag zijn we vroeg naar de Eiffel toren gegaan om het uiteindelijke doel, het beklimmen van die toren" te bereiken. Nou dat hebben we geweten is toch best hoog de eerste 2 verdiepingen via de trap en uiteindelijk met de lift naar de top. Zeer vermoeiend voor opa. Daarna terug naar hotel via een omweg om wat te eten, douchen omkleden en daarna naar Montmartre en de Sacre Coeur. Prachtige kunstenaarswijk met veel toeristen en uiteindelijk een prachtig portret van Nori.
Een zeer geslaagde trip die zeker herhaald mag worden, maar dan zonder opa en oma die gaan volgend jaar met Roos naar Parijs. Reis en Vakantie foto's

Mei 2017:

We zijn met de meiden op een korte vakantie geweest. Dit jaar gekozen voor de mogelijkheid om te gaan GLAMPEREN. Aangezien we een stukje historie mee wilden nemen hadden we gekozen om in Noord Spanje te verblijven, voor de kinderen op een plek waar voldoende animatie, zwemplezier en strand aanwezig was. Tevens bezoek gebracht waar Opa reeds in zijn jonge jaren verbleef Port de la Selva waar nog steeds de scepter wordt gezwaaid door Maria, 89 jaar en nog steeds zeer vitaal. Het kanon op de boulevard waar alle opa's , oma's, vaders, moeders kinderen en kleinkinderen op hebben vertoefd. El Delphin Verde was een erg schone en leuke camping met veel mogelijkheden.

20 December 2016 het is bijna kerst, de kortste dag is weer daar en we kunnen weer vooruitkijken naar het licht. We hebben een aardige november maand achter de rug met een aantal feestjes.

De familie Brocx is op bezoek geweest en het was een ontzettend ontspannen en gezellige dag, waarbij een ieder de familie heeft leren kennen. Daarna richting Spanje waar we het feestje van mijn zus hebben gevierd, 65 jaar alweer. Was gezellig en het weer speelde een beetje mee. Voor de rest van het verblijf alleen maar regen, maar wel goed gegeten.

Nog steeds geen prijs in de loterij, maar wel gezond met wat ouderdoms gebreken. wachten op wat 2017 ons gaat brengen. De kleinkinderen groeien goed op en staan geweldig mooi op de kerstkaarten die we hebben verstuurd.

 

30 Juli 2016 Inmiddels weer een tijd verstreken met alleen maar werken en het huis op orde houden. De zomer heeft enkele mooie dagen gegeven maar over het algemeen was het pet en erg vochtig.

Weinig tijd over om de website bij te houden. Ga toch weer een poging wagen.
De reis naar Israel heeft inmiddels een vervolg opgeleverd en zijn we bezig een Due diligence te doen voor een mogelijke samenwerking.Dit krijgt een vervolg in September.

13 April 2016 hoewel het eerste plan Jeruzalem was zou het vanwege weersomstandigheden toch wijzigen en zouden we noordwaarts richting Nazareth gaan. Na het ophalen van onze gids toch besloten om Jeruzalem aan te doen. Geweldige ervaring om te zien hoe de historie (althans onze vroegere herinnering nu bewaarheid wordt en te zien waar het nieuwe testament is ontstaan. De olijfberg, het laatste avondmaal, de calvari berg de kruisweg etc. We hebben het allemaal kunnen zien. Geweldig in een woord.

Op 12 April 2016 een voortzetting van de eerste dag met een bezoek aan een groot ziekenhuis in Tel-Aviv, interessant om de verschillen te zien tussen de diverse landen, daarna wederom gedetailleerd de beide applicaties bekeken. s'Avonds een uitstekende maaltijd in een restaurant in Tel-Aviv alleen vlees.

Op 11 April 2016 diep in de nacht vertrokken voor een zakenreis naar Israel. De hele dag in de weer om te zien of er een vorm van samenwerking mogelijk is met een bedrijf uit Israel. s'avonds lokaal in Jaffa (oud Tel-Aviv) gegeten, uitstekende voorgerechten met heerlijke vis.

Zondag 21-6-2015 De spullen zijn verzameld, zondag  begin van de zomer worden de spullen afgeleverd.

Tot nu toe lijkt alles compleet en is de vraag of alles in de auto past en kunnen we onderweg naar:

23-6-2015 Aangekomen in Hondarribia Hotel Jarequi opgezocht en even een rondje gelopen door het dorp. Het dorp is een erg gezellig geheel en ziet er in totaal leuk uit. Een maaltijd genoten in restaurant ZERIA, uitstekende visgerechten geprobeerd, daarna richting bed voor fris vertrek de volgende ochtend.

Monasterio de Rueda dit is een 12e-eeuws klooster naast de rivier de Ebro. Het heeft originele kenmerken en moderne faciliteiten, waaronder een buitenzwembad en gratis WiFi.

Dit gebouw was ooit een cisterciënzer klooster. Het beschikt over een kapel, prachtige kloostergangen en tuinen. Het hotel biedt rondleidingen met een gids, met onder andere een bezoek aan de wijnkelder.

Monasterio de Rueda ligt te midden van een rustige natuurlijke omgeving. Het bevindt zich dicht bij de steden Sástago en Escatrón. Het is 75 km naar Zaragoza. Er is gratis openbare parkeergelegenheid bij het hotel.

De kamers van het klooster zijn eenvoudig en comfortabel. Ze hebben een eigen badkamer. De kamers zijn tevens voorzien van een satelliet-tv en airconditioning.

Het à-la-carterestaurant is dagelijks geopend voor lunch en diner. Hier wordt een vast menu met verse lokale gerechten aangeboden. Het hotel biedt ook een bar, een cafetaria en een bibliotheek.

Het was dit jaar bar en boos, de vis druk is inmiddels zo hoog dat in de weekenden de plaatsen verdeeld worden door een slimme spanjaard. Het Catfish camp van Gert van Schaijk komt hierdoor steeds meer onder druk te staan.

De rivier is tenslotte van iedereen en dan geldt het recht van wie het eerst aan de stek zit.
Onze Spaanse vrienden hebben echter geen respect voor de hoeveelheid muggen en overnachten op de vis plaats.

Ook de vangsten vallen steeds meer tegen is een veel gehoorde klacht. De manier van vissen wordt door iedereen gekopieerd en leidt inmiddels tot het storten van tonnen pellets (visvoer) op de diverse stekken.
Was het een aantal jaren geleden nog standaard dat er 2meter+ vissen werden gevangen nu is de standaard eerder tussen de 130 cm en de 180 cm. Lueke vissen om te vangen maar zeker niet tot de verbeelding sprekend.
Jammer maar voor onze groep is dit waarschijnlijk het laatste jaar als er niets veranderd, en Catfish camp van Schaijck zal nu moeten uitkijken naar andere mogelijkheden om in de villawijk te kunnen blijven wonen.
Er zijn inmiddels veel meer boten dan alleen de boten van Gert.